Ja, her var det mye spennende å lese. Veldig bra at du sier ifra om slike feller som man lett kan tråkke i Jørgen. Daniel, dette trikset har jeg lest i en faglig tidsskrift ved en tidligere anledning, og syntes faktisk du svartmaler det litt i overkant. Et veldig godt tips, og en ypperlig forklaring på fremgangsmåten. Skal prøve det i morgen eller på Onsdag.
Blir for øvrig veldig inspirert her jeg sitter, og vil derfor dele et par erfaringer jeg har hatt i den siste tiden. Begge to omhandler fakstisk mat, men er likevel ganske forskjellige.
Først og fremst vil jeg si noen pene ord om en gave jeg har fått av nettopp Data-Dan: Nemlig en Eggekoker, eller Æggekoger som produktets hjemmeside kaller den. Dansk produksjon der altså. Det viser seg for øvrig at "Æggekoger"-siden til Krups ikke lenger eksisterer. Kokeren er uansett veldig fin. Ganske klassisk design for en slik innretning å være. Veldig ryddig funksjonalitet, og avgir en forferdelig avskylig lyd når den er ferdig. Det syntes jeg egentlig ikke noe særlig om, siden man antakelig befinner seg i nærheten av æggekogeren når den er i bruk og lyden derfor kunne vært betraktelig lavere og ligget mer komfortabelt i øret. Videre er det kun plass til tre egg av gangen, men siden man lett blir litt oppblåst og rar av for mye/mange egg, er dette egentlig veldig passende. Bestemor hadde en med plass til fem eller seks da jeg var litt liten. Æggekogingen foregår slik at man ved hjelp av måleglasset som følger med velger hvor mange egg man skal koke, og om man vil ha de "weich", "mittel" eller "hart". Jada, til og med litt tysk der altså. Når riktig vannmengde er fylt i kokeren stikkes det et hull i bunnen av egget med en liten nål som er festet under måleglasset. Er støpselet i? Er eggene på plass? Har du husket å ha i vannet? Bra, da kan kokingen begynne. Kun få minutter senere er det klart. Skyll de i kaldt vann før du legger de i en haug på brødskiven eller deler de delikat opp med en æggedæler fra for eksempel Ikea. Et voila! Bon appetit!
PS! Er trøtt så min anmeldelse av Nodee, et meget godt spisested jeg besøkte i helgen, får vente til i morgen.
Spennende lesning! Liker at det skrives om mat!
SvarSlett